Om mig

Werner Rieth

Jag föddes i Graz och är uppvuxen i Kitzbühel. Rörelse, skidåkning, sport och naturen var en stor del av mitt liv tills jag fick en knäskada. Fram till dess tränade jag också Tae Kwon Do, volleyboll och simning. Jag har tävlat för österrikiska landslaget i gevärs- och bågskytte.


Jag hade turen att växa upp med en mamma, Susi Rieth som introducerade yogan i Österrike. Min syster, mamma och jag var med om att grunda österrikiska Yogaförbundet.

Efter min skada blev kunskaperna om yoga och de medicinska möjligheter som träning ger ännu viktigare för mig. Efter flera operationer och flitig yogaträning blev mitt knä helt funktionsdugligt igen.

 

Inte bara med min mor som förebild, utan även genom resor jag gjort tillsammans med min syster – till Indien, Tibet och Buthan – fick jag en bra start som yogalärare. I Thailand, där jag tillbringade en längre tid lärde jag mig meditation, som jag integrerade med kunskapen från bland annat Kriya Yoga.

 

Efter en annan olycka 2002 fick jag ett diskbråck. I samband med det kom jag i kontakt med Dr. Winter som var chefen för Sportmedicinska universitetskliniken i Innsbruck. Han blev en stor inspirationskälla för mig. Genom honom fick jag sedan utbildning till ryggskollärare.

Med kunskaperna från Ryggskolan och Yoga kunde jag läka ut diskbråcket helt och hållet.

 

2007 flyttade jag till Sverige och har sedan dess haft ryggskolans kurser här.

 

Copyright @ All Rights Reserved